Drie punten voor Heerenveen dankzij Van Ewijk en afgekeurde goal van Excelsior

05-11-2022 23:11
1

SC Heerenveen heeft zaterdagavond goede zaken gedaan tegen Excelsior. Met de hakken over de sloot mochten de Friezen uiteindelijk drie punten bij schrijven, het werd 0-1.

Excelsior en Heerenveen maakten er in de eerste helft geen galavoorstelling van. De twee ploegen speelden enigszins op de handrem, misschien omdat ze bang waren om weer averij op te lopen. Afgelopen week verloren beide clubs namelijk.

In de tweede helft werd de wedstrijd een stuk meer open. Na hier en daar een kansje brak Milan van Ewijk uiteindelijk de ban voor de bezoekers. De rechtsback stoomde op zoals we dat van hem gewend zijn en haalde effectief de trekker over: 0-1.

Na de openingstreffer kreeg de VAR een hoofdrol. De virtuele arbitrage keurde tot twee keer toe een doelpunt af: één keer van Heerenveen, één keer van Excelsior. Voor laatstgenoemde club was Couhaib Driouech de pineut: aan zijn doelpunt ging een handsbal vooraf.

In de laatste minuten was het Excelsior dat nog wel wilde. De Kralingers namen het doel van de ploeg van Kees van Wonderen meerdere keren onder vuur, maar doelman Andries Noppert was de baas over zijn gebied.