Van der Vaart kraakt Schuurs: 'Deze bal moet voor de verdediger zijn'

Van der Vaart kraakt Schuurs: 'Deze bal moet voor de verdediger zijn'

07-12-2021 21:57 Laatste update: 22:13
Champions League 0 Reacties

Rafael van der Vaart heeft in de rust van de wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal zijn licht laten schijnen op de wedstrijd in Amsterdam. In gesprek met Ziggo Sport-presentator Wytse van der Goot geeft de voormalig middenvelder aan onder de indruk te zijn van de ploeg van Erik ten Hag.  

Van der Vaart plaatst kanttekeningen bij het verdedigende werk van Perr Schuurs. De mandekker mocht in de basis beginnen, omdat Jurriën Timber op scherp staat en bij een gele kaart de eerste achtste finale aan zich voorbij moet laten gaan. "Schuurs moet wat scherper zijn. Deze bal moet op dit niveau voor de verdediger zijn. Hij draait op het verkeerde moment. Goed afgemaakt wel", bespreekt de analist het tegendoelpunt dat Ajax te verwerken kreeg.  

De oud-voetballer van onder meer Real Madrid en Hamburger SV is niet onder de indruk van het verdedigende werk van Sporting, wat voorafging aan de treffer van Antony. "Het is niet heel best uit gevoetbald (door Sporting, red.). Antony doet eigenlijk niks. Hij controleert hem, neemt hem opzij, wacht en schiet hem goed binnen", laat de voormalig Oranje-international weten over de 2-1 van de Braziliaanse spelmaker.  

Over het spel van de Ajacieden is de voormalig speler enthousiast. "Ook deze wedstrijd weer, Ajax is gewoon veel beter dan deze ploeg. De progressie is te zien", besluit Van der Vaart.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie