Nieuws

Heeft hij het mentaal lastig of is het een miskoop: 'Misschien beetje van beide'

Heeft hij het mentaal lastig of is het een miskoop: 'Misschien beetje van beide'

05-11-2022 22:04

Philip Cocu staat niet persé bekend om zijn memorabele interviews, maar na de afgang van Vitesse tegen Sparta (0-4) zaterdag zorgde hij voor bijzondere momeneten voor de camera. De trainer van de Arnhemmers spaarde invaller Ferro niet.

Ferro kwam na zeventien minuten voetbal al in het veld voor de geblesseerde Melle Meulensteen, maar kon niet overtuigen. In de 69ste minuut ging de huurling van Benfica in de fout bij het openingsdoelpunt van Sparta. Cocu nam geen blad voor de mond voor de camera’s van ESPN. "Alles staat goed, maar als je aan de verkeerde kant gaat staan dekken... Het is een heel bepalend moment, dit mag gewoon niet gebeuren. Dat dat gebeurt, is geen incident. Dat is iets waar wij dit seizoen vaker tegenaan lopen. Daarom staan we ook in de onderste regionen."

Het ging nog even verder over Ferro. Is hij een slechte aankoop of heeft hij het mentaal even lastig? Ook daar gaf Cocu antwoord op. "Misschien een beetje van beide. Maar dan nog, hij is fit, dan mag hij niet zo'n fout maken. Dat zijn basisprincipes in het verdedigen."

Aankomende woensdag krijgt Cocu opnieuw een zware kluif. De wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruiff Arena staat op het programma. "Je moet geen enkele wedstrijd met angst ingaan, dan kun je net zo goed thuisblijven. Ajax is een goede ploeg, in goeden doen is het een lastige wedstrijd. Maar zo'n wedstrijd is ook een kans of een mogelijkheid om een reactie te geven, daar gaan we alles aan doen", sprak de voormalig PSV-trainer zorgeloos uit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!