Nieuws

De ene legende over de andere: 'Piqué was ook een grote persoonlijkheid'

De ene legende over de andere: 'Piqué was ook een grote persoonlijkheid'

05-11-2022 21:26 Laatste update: 21:28

Marco van Basten heeft zijn respect geuit over de carrière van Gerard Piqué bij FC Barcelona. Tijdens de uitzending van Ziggo Sport sprak de ene legende over de andere, waarbij de voormalig topspits van het Nederlands elftal het over 'een droomcarrière' van Pique had.

"Ja, ik denk dat het echt een geweldige carrière is", begint Van Basten bij Ziggo Sport. "Hij is snel naar het buitenland gegaan, naar Manchester United, toen weer teruggekomen en heeft toen zowat alles gewonnen met FC Barcelona en het Spaanse team. Dat is natuurlijk een droom en die heeft hij gerealiseerd."

Piqué maakte onderdeel uit van het Pep Guardiola-tijdperk in Catalonië en was van groot belang voor het spel van Barça. "Hij was natuurlijk een goede verdediger maar was ook goed aan de bal. Het begon altijd vanuit achteren en daar speelde hij een belangrijke rol in. Hij kan goed koppen, goed verdedigen. Hij is nooit snel geweest maar hoe hij zich opstelde was altijd goed."

Naast zijn prestaties op het veld is Piqué ook buiten het veld een persoon die op de voorgrond treedt. "Hij was ook een grote persoonlijkheid. Natuurlijk iemand die uit Barcelona kwam, een Catalaan. Buiten Catalonië had hij natuurlijk ook tegenstanders, maar het was een mooie voetballer met een geweldige carrière."

Van de beroemde Guardiola-kern blijft nog maar weinig over bij het huidige Barcelona. Alleen Sergio Busquets en in een wat latere fase Jordi Alba spelen nog in het Camp Nou Spotify.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!