Nieuws

Cocu na dikke nederlaag tegen Sparta: 'Zulke fouten mogen ons niet overkomen'

Cocu na dikke nederlaag tegen Sparta: 'Zulke fouten mogen ons niet overkomen'

05-11-2022 19:37

Vitesse ging zaterdagavond roemloos tenonder tegen Sparta Rotterdam. In de eigen GelreDome werd het maar liefst 0-4. De Arnhemmers staan daardoor nog steeds in de onderste regionen van de Eredivisie, en dat wordt de spelers en staf niet in dank afgenomen door de supporters. Trainer Phillip Cocu reageerde na afloop voor de camera's van ESPN.

Ondanks dat de zogenaamde expected goals voor Sparta 0,93 waren en voor Vitesse 0,8, klonk het 'schaam je kapot' van de tribunes. "Zo’n reactie komt natuurlijk uit de stand voort. Als je thuis met 0-4 verliest, dan denk ik dat niemand vrolijk kan zijn. Dan is het voor mij ook lastig om hier een positief verhaal te gaan vertellen. De eerste helft ging het wat op en neer en in het begin van de tweede namen we het initiatief. Dan moeten we 1-0 voor komen en krijg je een hele andere wedstrijd. Op het moment dat we een tegengoal krijgen is het echter broos."

Na dik een uur spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong en niet veel later werd het ook 0-2, waardoor het verzet van Vitesse leek gebroken en Sparta uitliep tot 0-4. "Jongens willen het recht trekken en hun fouten herstellen, waardoor je ander gedrag ziet dan daarvoor. De wedstrijd was in evenwicht, maar daarna is het gebeurd. In mijn ogen was het erg onnodig. Maar als ik zie hoe wij bij drie van de vier goals verdedigen, moeten we echt aan de bak. Zulke fouten mogen op ons niveau niet gebeuren."

Vitesse laat verdedigend gezien bij vlagen dus enorme steken vallen. Of er jongens bijkomen in de winter? "Ik kan er allemaal nog weinig over zeggen, omdat we allemaal in afwachting zijn van wat er gaat gebeuren. Er wordt over gesproken, maar als pas alle lichten op groen staan kun je echt dingen gaan realiseren. Ik hoop dat dat snel gebeurt, want je moet vooruitdenken en elk team wil zich verbeteren. Ook wij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!