Sparta veegt de vloer aan met Vitesse en nestelt zich in subtop Eredivisie

05-11-2022 18:30

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een pak slaag gegeven aan Vitesse. In het GelreDome werd het maar liefst 0-4 voor de Spangenaren, die daardoor serieuze aansluiting houden bij de subtop van de Eredivisie.

Vitesse won de laatste twee wedstrijden onder Phillip Cocu en verschafte zich daardoor weer wat lucht in de staart van de ranglijst. Ook Sparta verkeert in vorm. Drie van de laatste vier wedstrijden eindigden namelijk in een zege. Een eerste helft met kansen over en weer leverde opvallend genoeg geen doelpunten op in Arnhem. Die vielen wel in het tweede bedrijf.

Sparta had slechts drie minuten nodig om de thuisploeg in mineur te schieten. In de 68e minuut maakte Tobias Lauritsen de 0-1, door makkelijk weg te draaien bij zijn mandekker en vervolgens via de paal raak te schieten. Snel daarna volgde een verdubbeling van de voorsprong. Strakker in de bovenhoek kon het schot van Sven Mijnans bijna niet: 0-2.

Cocu wisselde vervolgens driemaal om nog wat te forceren, maar succes leverde het alles behalve op. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Lauritsen zijn tweede van de avond van de touwen en verlieten veel Vitesse-supporters teleurgesteld het stadion. In de blessuretijd maakte Arno Verschueren ook nog de 0-4.

Vitesse staat door de nederlaag voorlopig op de vijftiende plek in de Eredivisie, net boven de degradatiestreep. Sparta neemt een knappe zesde plaats in.