Club Brugge met Lang ten onder in Parijs, Aké verliest met City van Leipzig

07-12-2021 21:36 Laatste update: 22:02

De laatste wedstrijden in groep A van de Champions League hebben niet meer voor verrassingen gezorgd. Paris Saint-Germain met Georginio Wijnaldum in de basis, won eenvoudig met 4-1 van Club Brugge, waar Noa Lang een assist op zijn naam schreef. RB Leipzig boekte een knappe 2-1 zege op het Manchester City van Nathan Aké.

PSG - Club Brugge 4-1
Binnen zeven minuten was de hoop al vervlogen voor de Belgische formatie. Kylian Mbappé sloeg genadeloos toe in de openingsfase en bezorgde de ploeg van Philippe Clement een schier onmogelijke uitgangspositie. De eerste treffer viel nadat doelman Simon Mignolet een schot voldoende onder controle kon krijgen, de Fransman was er als de kippen bij om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

De tweede treffer van de sterspeler verloopt was wonderschoon. Ángel Di María lepelde de bal met veel gevoel over de ontredderde Brugse defensie heen en Mbappé volleerde knap raak. De Belgen werden teruggedrongen op de eigen helft door de sterk spelende gastheren.

De mooiste treffer werd gemaakt door zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar Lionel Messi. Na een schitterende actie en dito versnelling van Mbappé kwam de bal bij de Argentijn terecht. De schutterende defensie legde de dribbelaar geen strobreed in de weg en liet hem vrij opstomen naar het doel van Mignolet. Een geplaatste bal in de linkerhoek betekende dat Brugge met een 3-0 achterstand de kleedkamers opzochten.

Na rust nam PSG wat gas terug, waardoor Club Brugge iets beter in de wedstrijd kwam. Op aangeven van Noa Lang scoorde een andere ex-Ajacied, Mats Rits, de 3-1. Ruud Vormer viel vlak na het Belgische doelpunt nog in voor de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Het slotakkoord was besteed aan Messi, die de eindstand op 4-1 bepaalde vanaf de stip.

RB Leipzig - Manchester City 2-1
Voor Die Roten Bullen was de opgave simpel: een zege zou volstaan voor overwintering in de Europa League. De ploeg van debuterend interim-trainer Achim Beierlorzer slaagde met vlag en wimpel voor die opgave. The Citizens, die aantraden in een sterke formatie (Nathan Aké stond in de basis), werden met 2-1 verslagen.

Dominik Szoboszlai zette de thuisploeg na 25 minuten spelen op voorsprong. Na een splijtende pass door het hart van de defensie van Konrad Laimer, omspeelde de Hongaar City-doelman Zack Steffen (Ederson Moraes kreeg rust) en schoot eenvoudig raak in het lege doel: 1-0.

In de tweede helft zorgde André Silva voor opluchting in de lege Red Bull Arena door de tweede goal van de wedstrijd te maken. Op aangeven van Emil Forsberg scoorde de Portugese goalgetter. De aansluitingstreffer van Riyad Mahrez na een assist van Oleksandr Zinchenko kwam te laat. Brian Brobbey viel kort na het tegendoelpunt nog in namens de gastheren.

De rode kaart van rechtsback Kyle Walker was een volgende smet op de avond voor Manchester City. De verdediger mist door de uitsluiting minimaal één wedstrijd in de achtste finale.

De Engelse ploeg sluit de poule ondanks de nederlaag af als groepswinnaar. PSG eindigt op één punt achterstand op de koploper. RB Leipzig stroomt op eigen kracht de Europa League in. Club Brugge overleeft de poule des doods niet en eindigt op de vierde plaats met maar liefst twintig tegendoelpunten.