Nieuws

Barcelona-revelatie sloot transfer naar Real Madrid niet uit: 'Lastig te weigeren'

Barcelona-revelatie sloot transfer naar Real Madrid niet uit: 'Lastig te weigeren'

05-11-2022 13:07 Laatste update: 13:40
1

Pedri droomde van kinds af aan al over FC Barcelona. Hoewel het zijn doel was om ooit in Camp Nou te spelen, had hij een overstap naar Real Madrid ook zien zitten.

De middenvelder is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Barcelona. Onder voormalig-trainer Ronald Koeman veroverde de Spanjaard een basisplaats, die hij niet meer uit handen gaf. "Van kinds af aan heb ik altijd een voorliefde voor Barça. In mijn jeugd had bijna iedereen een sympathie voor Madrid, maar ik was een van de weinig uitzonderingen", vertelt Pedri in gesprek met ICON magazine. Op de vraag of hij ooit voor Real uit had willen komen, antwoord de middenvelder gevat. "Ik denk het wel. Mijn ambitie was om mijn weg te vinden als profvoetballer. Dan zou het heel moeilijk zijn geweest om een aanbod van een van de grote uit de geschiedenis te weigeren." Uiteindelijk tekende Pedri voor de club van zijn dromen en trad hij in de voetsporen van zijn jeugdidool, Andrés Iniesta.

Over twee weken gaat de middenvelder naar alle waarschijnlijkheid mee naar Qatar voor het aanstaande WK. "We hebben een jong en zeer competitief team. Afgelopen zomer al op het EK speelden we een geweldige wedstrijd in de halve finale tegen Italië, en ik weet zeker dat als we niet hadden verloren met penalty's, we de finale hadden gewonnen, want we gingen als een speer." Pedri sprak ook al met Frenkie de Jong over het WK. "Hij vertelt me ​​altijd dat hij heel veel zin heeft om dit WK te spelen, dat ze een heel sterk team hebben en dat ze een knaller gaan maken. Ik heb hem al gezegd ons niet te vergeten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!