Nieuws

Verbeek vertelt mooie anekdote over spits: 'Ik zei: jij komt bij mij niet op tien'

Verbeek vertelt mooie anekdote over spits: 'Ik zei: jij komt bij mij niet op tien'

05-11-2022 12:24 Laatste update: 12:52
0

Gertjan Verbeek zag vanaf het eerste moment in Bas Dost zijn eerste spits tijdens diens tijd bij Heracles. De boomlange spits groeide na wat opstartproblemen uit tot een doelpuntenmachine.

In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur vertelt Verbeek over zijn aanstelling bij Heracles Almelo in 2009. "Het was het eerste bij mijn aantreden bij Heracles wat de sponsoren en dergelijke zeiden van, joh wees er op bedacht dat je een goede spits moet aantrekken. Waarbij ik zei: we hebben toch Bas Dost." De aanvaller zat voor de aanstelling van Verbeek veelal op de bank in Almelo, al had de trainer direct voor ogen wat hij met Dost van plan was. "Ik wist heel goed wat ik met hem wilde en hij wist dat niet. Dat heb je vaak met jonge spelers dat ze niet precies weten hoe of wat en waarom."

Volgens Verbeek is het nodig dat je jonge spelers soms een zet in de juiste richting geeft. "Hij wist zelf niet wat hij was. Hij gaf in de voorbereiding aan: trainer laat mij maar op tien spelen. Ik zeg Bas, jij komt bij mij niet op tien. Daar heb je de kwaliteiten niet voor, maar ik kan misschien een goede spits van je maken. Focus je daar maar op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie