PEC haalt uit in Oss, Kuyt en ADO in extremis onderuit en Heracles wint topper

04-11-2022 22:19

PEC Zwolle heeft op bezoek bij TOP Oss genadeloos uitgehaald en met 0-5 gewonnnen. In Den Haag gingen de mannen van Dirk Kuyt in de absloute slotfase met 2-3 onderuit tegen VVV-Venlo. De kraker tussen Willem II en Heracles Almelo is geëindigd in 1-2.

TOP Oss - PEC Zwolle 0-5

PEC Zwolle begong enorm getergd aan het duel met Oss. Al na zes minuten kwamen de Blauwvingers dan ook op voorsprong door een treffer van Younes Taha. De ploeg van trainer Dich Schreuder stond voor een makkelijke avond in Oss en liep via Lennart Thy, Thomas van den Belt en Daijiro Chirino uit tot 0-5.

ADO Den Haag - VVV-Venlo 2-3

ADO kwam in eigen huis snel op voorsprong via Silvinho Esajas. De ploeg van Dirk Kuyt had mogelijkheden op de tweede treffer, maar de goal viel aan de andere kant. Rick Ketting kopte VVV uit een corner de 1-1 binnen. Tristan Dekker tekende na rust de 1-2 aan voor de bezoekers, die Xander Severina de gelijkmakende 2-2 zagen binnenschieten. In de 96e minuut trok VVV alsnog de winst naar zich toe door een goal van Nick Venema.

Willem II - Heracles Almelo 1-2

Beide ploegen kregen in de eerste helft kansen op de openingstreffer, maar verzilverden de mogelijkheden niet. Na rust was het wel snel raak in Tilburg. Jizz Hornkamp tekende de 1-0 aan uit een hoekschop. Even later werd de stand alweer gelijkgetrokken door Lucas Schoofs: 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op een remise, maar n de negentigste minuut werkte Thomas Bruns op aangeven van Schoofs de 1-2 binnen, waardoor Heracles de volle buit pakt.