Wedstrijdverslag

NEC boekt een nipte overwinning op Cambuur dankzij heerlijke uithaal van Schöne

NEC boekt een nipte overwinning op Cambuur dankzij heerlijke uithaal van Schöne

04-11-2022 21:48 Laatste update: 22:00

NEC heeft op bezoek bij SC Cambuur de volle buit gepakt. Dankzij een geweldige uithaal van Lasse Schöne wonnen de Nijmegenaren met 0-1 in Leeuwarden.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de neutrale toeschouwers leuk om te zien. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide ploegen. Namens NEC kreeg Magnus Mattsson na drie minuten spelen een goede kans om de score te openen, maar zijn inzet werd gekeerd. Aan de andere kant waren Silvester van de Water en Alex Bangura gevaarlijk. Een goed keepende Jasper Cillessen hield echter zijn goal schoon. Op slag van rust werd dan toch de ban gebroken. Schöne kon van een meter of 25 vrij uithalen een schoot de bal strak in de bovenhoek: 0-1.

Na rust drong Cambuur wat meer aan in een uitverkocht huis. De Friezen zochten vaak d eaanval, maar lieten daardoor veel ruimtes open voor een tegenaanval. David Sambissa kreeg een goede mogelijkheid namens Cambuur en Tannane probeerde het aan de andere kant meerdere malen van afstand. Gescoord werd er echter niet meer en dus eindigde de wedstrijd in 0-1. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!