Overmars tekent contract bij tot 2026 en blijft uit handen topclubs

Overmars tekent contract bij tot 2026 en blijft uit handen topclubs

07-12-2021 19:38 Laatste update: 21:03
Eredivisie 0 Reacties

In een gelekt filmpje dat circuleert op internet, wordt de contractverlenging van Marc Overmars tot 2026 bij Ajax bekendgemaakt. De vorige verbintenis van de directeur voetbalzaken liep tot medio 2024. De verbintenis wordt met twee jaar verlengd.  

Speculaties rondom de positie van Overmars gaan al jaren rond. De oud-voetballer van onder meer Ajax en FC Barcelona wist zich in de belangstelling van een groot aantal Europese topclubs. De samenwerking tussen algemeen directeur Edwin van der Sar, hoofdtrainer Erik ten Hag en Overmars verloopt bijzonder succesvol. 

Sinds de komst van de 51-jarige trainer uit Oldenzaal wonnen de Amsterdammers twee keer de dubbel (in het afgebroken seizoen 2019/2020 werd zowel de beker als de competitie niet uitgespeeld). Overmars zit al sinds 2012 bij Ajax, toen hij door de directie en raad van commissarissen van de club werd aangesteld als directeur voetbalzaken. 

Onder de man uit Emst werd het marktaandeel van Ajax verder vergroot, werden de duurste uitgaande transfers gerealiseerd en presteert de Amsterdamse club sterk in zowel de Eredivisie als in Europa. Meest in het oogspringende resultaten zijn het bereiken van de Europa League-finale in 2017 en de nipt verloren halve finale tegen Tottenham Hotspur (2-3 nederlaag, na een eerdere 0-1 overwinning) in 2019. 

Met de contractverlenging houdt Ajax de succesvolle beleidsbepaler langer binnenboord en geeft het een signaal af aan internationale topclubs. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie