Nieuws

Pijnlijk: Italië door tv-show gedwongen op openingsdag WK oefeninterland te spelen

Pijnlijk: Italië door tv-show gedwongen op openingsdag WK oefeninterland te spelen

04-11-2022 19:47 Laatste update: 19:47
1

Dat Italië tijdens het komende WK in Qatar er niet bij zal zijn, zal voor vele Italianen als een trauma aanvoelen. Het is immers de tweede keer op rij, want ook vier jaar geleden in Rusland ontbrak de Azzurri, net als Nederland destijds. En of het nog niet pijnlijk genoeg is, moeten ze ook nog eens een oefenwedstrijd spelen op de dag dat het WK begint. Dat meldt het Belgische Nieuwsblad vrijdag.

Dat heeft alles te maken met één van de best bekeken Italiaanse tv-shows, Dancing with the Stars. De wedstrijd tegen Oostenrijk stond gepland op zaterdag 19 november, maar daar denkt de rechthebbende RAI anders over. Het topprogramma staat dan immers op de rol, en dus moet Italië zijn oefeninterland afwerken op de dag dat het WK begint.

De ploeg van bondscoach Roberto Mancini werd tweede in een kwalificatiepoule met onder meer Zwitserland, waardoor het veroordeeld werd tot de play-offs. In de halve finales ging de regerend Europees kampioen echter roemloos ten onder tegen Noord-Macedonië. Vier jaar eerder gebeurde hetzelfde, toen tegen Zweden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!