Nieuws

Van promotie nog geen sprake bij verrassend MVV: 'Begint wel te leven hier'

Van promotie nog geen sprake bij verrassend MVV: 'Begint wel te leven hier'

04-11-2022 18:29 Laatste update: 18:33
1

Jarenlang was het kommer en kwel bij MVV, maar dit seizoen gloort er weer hoop in het uiterste zuiden van Limburg. 'Us MMV'ke' staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie en met de winterstop in zicht, mag dat als een uitermate goede prestatie worden beschouwd. Eén selectiespeler en trainer Maurice Verberne spraken met de NOS over het vrij plotselinge succes.

En die selectiespeler is Ruben van Bommel. Inderdaad, de zoon van Antwerp-coach Mark van Bommel. "Het begint te leven in Maastricht en omstreken", zegt Ruben in aanloop naar het thuisduel met Helmond Sport van vrijdagavond. De buitenspeler scoorde dit seizoen twee keer en maakte vorige week, in de met 1-0 gewonnen topper tegen PEC Zwolle, zijn basisdebuut.

"Het was erg zwaar", vertelt de 18-jarige. Van Bommel trainde aan het eind van het vorige seizoen voor het eerst mee, nadat hij op aanraden van broer Thomas van PSV naar Maastricht was gekomen. Hij sloeg de Onder 21 over. "Dat past bij het beleid van MVV: jonge talentvolle jongens laten doorstromen naar het eerste. Mijn broer speelde er al, was nagenoeg basisspeler en ik hoorde goede verhalen van hem. Ook vond ik het wel lekker dat ik niet meer zo lang hoefde te reizen, want ik woon nog in Meerssen. Thomas is een verdedigende middenvelder en ik ben een buitenspeler die het moet hebben van mijn snelheid en dribbel. Ik moet juist beter worden in het verdedigende werk, dus ik neem vaak wat van hem over."

Verberne spreekt over een MVV dat geen budget heeft om dure spelers te halen, en het dus moet doen met spelers uit de regio. De gebroeders Van Bommel zijn daar schoolvoorbeelden van. De club heeft immers de laagste begroting van de Keuken Kampioen Divisie. "We moeten creatief zijn", aldus de coach. "Het is echt nog veel te vroeg om over promotie te praten. De doelstelling was om het beter te doen dan vorig jaar. We werden zestiende, dus we mikten op een twaalfde plek. Nu gaan we onze ambities wel omhoog bijstellen, maar promoveren is echt nog niet het doel."

De trainer beschermt zijn jonge selectie. "Onder hoogspanning opereren werkt niet bij jonge jongens. Spelers moeten zich veilig voelen. Dribbels mogen bijvoorbeeld mislukken. Daarom moeten we nu niet de druk gaan opvoeren." MVV speelde in 2000 voor het laatst in de Eredivisie. "We kunnen de komende seizoenen zeker de stap maken naar het hoogste niveau. Maar de spelersgroep van nu heeft meer gif en bluf nodig. We moeten uitstralen dat niemand MVV kan verslaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!