Nieuws

Xavi over afscheid Piqué: 'Het is heel moeilijk geweest, want ik houd van hem'

Xavi over afscheid Piqué: 'Het is heel moeilijk geweest, want ik houd van hem'

04-11-2022 17:42
1

Xavi laat nog in het midden of Gerard Piqué, die donderdagavond aankondigde te zullen stoppen met voetbal, zaterdagavond zal spelen tegen UD Almería. Dat vertelde de Barça-coach vrijdag op de persconferentie.

Piqué, die het huidige seizoen vooral vanaf de bank moet toekijken, zal dan in ieder geval voor het laatst een kans krijgen om te spelen in Camp Nou. De centrale verdediger stopt namelijk na de winterstop. Daardoor zal hij ook nog beschikbaar zijn tijdens het treffen met Osasuna van volgende week dinsdag.

"De wedstrijd staat in het teken van het afscheid van Gerard", zei Xavi die jarenlang met Piqué bij Barcelona en het Spaanse elftal speelde. Samen werden ze wereldkampioen in 2010 en wonnen ze meerdere Champions Leagues. "Hij verdient alle lof van de fans. Ik heb het geluk gehad zijn teamgenoot en coach te mogen zijn."

"Ik begrijp de omstandigheden die hem hiertoe hebben gebracht. Hij speelt minder, voelt zich nutteloos en wil niet verder. Hij is desondanks heel trots. Hij had nog een contract en de optie om doorbetaald te kunnen te worden, maar daar heeft hij niet voor gekozen. Ik wens hem het allerbeste en hoop dat de fans hem waarderen om wat hij is: een legende."

Xavi probeert daarentegen ook zelf te reflecteren, of hij juist gehandeld heeft richting Piqué. "Ik weet niet of ik altijd eerlijk ben geweest. Ik ben wel altijd oprecht geweest in waarin ik geloofde. Dat is wat ik hem altijd heb laten weten. Hij is een voorbeeld geweest voor het team. Hij heeft nooit ophef gemaakt en altijd voor honderd procent getraind. Ik maak echter beslissingen voor het welzijn van het team en dat van de club. Ik vond af en toe dat er anderen waren die voor Gerard moesten spelen. Het is moeilijk geweest en dat is het nog steeds, want ik houd heel veel van hem."

FC Barcelona – UD Almería begint zaterdagavond om 21.00 uur. De Catalanen staan tweede, op één punt achterstand van koploper Real Madrid. Vorige week werd Barcelona veroordeeld tot een Europees vervolg in de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!