Nieuws

Ten Hag verdedigt Van de Beek: 'Hij heeft gisteren redelijk goed gespeeld'

Ten Hag verdedigt Van de Beek: 'Hij heeft gisteren redelijk goed gespeeld'

04-11-2022 15:31
1

Donny van de Beek maakte volgens de Engelse media geen beste beurt tijdens de wedstrijd in de Europa League tegen Real Sociedad, maar Erik ten Hag wil daar niets van weten. De manager van Manchester United houdt vertrouwen in het kunnen van zijn middenvelder, liet hij blijken op de persconferentie.

De afgelopen weken kwam het nieuws naar buiten dat United het wel best zou vinden om zijn verlies te nemen op Van de Beek, maar een oordeel over dat hij een miskoop zou zijn wilde Ten Hag nu nog niet vellen. "Hij heeft een vrij goede voorbereiding gedraaid. Hij raakte daarna geblesseerd en is nu terug. Vorige week had hij een heel goede invalbeurt van vijftien minuten", aldus trainer, wijzend naar de wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol van een week geleden in de Europa League.

De naam van Van de Beek prijkte tegen alle verwachtingen donderdag weer in de basiself van de Engelse grootmacht, op de positie van Bruno Fernandes. "Hij heeft gisteren redelijk goed gespeeld. Ik weet dat hij beter kan", verdedigde de voormalig Ajax-trainer zijn speler. "Op het gebied van positionering, pressie in de omschakeling en zorgvuldigheid heeft hij geleverd wat ik van hem verwacht. Ik vind dat hij, en dat is een van zijn grote kwaliteiten, een grotere bedreiging voor het doel kan worden."

Omdat Fernandes geschorst is, zou Van de Beek zondag weer kunnen starten tegen Aston Villa. Hoe Ten Hag het gaat oplossen, wilde hij nog niet kwijt. "We weten dat we Bruno moeten vervangen. We moeten nog bepalen hoe we dat gaan doen. Het is heel kort op de wedstrijd tegen Sociedad. Ik heb straks één avond om erover na te denken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!