Nieuws

Hond Abraham bijt andere hond dood: 'Jammer dat de media wordt opgezocht'

Hond Abraham bijt andere hond dood: 'Jammer dat de media wordt opgezocht'

04-11-2022 13:25
1

De bewoners van de Tasmantoren in Groningen leven in grote angst, meldt RTV Noord. De hond van FC Groningen-aanvaller Paulos Abraham heeft een chihuahua van een medebewoner doodgebeten.

Nietsvermoedend stapte een zestienjarige jongen op 9 oktober om 18.00 uur in de lift om zijn chihuahua uit te laten, toen hij op de American Stafford van de voetballer stuitte. "De hond van Abraham hapte naar onze hond, en het was direct klaar", reconstrueert Colin Zhu, de broer van de jongen, tegenover de regionale omroep.

In paniek rende de jongen naar boven om zijn zus (17) in te lichten, die als enige van het gezin thuis was. "Ze is toen snel naar beneden gegaan, want mijn broertje kon alleen maar huilen en was in paniek. Wat ik nog het ergste van alles vond, was dat de vriendin van Abraham niet wilde dat we de politie zouden inschakelen", vervolgt Zhu.

De vriendin van Abraham wilde de officiële instanties buiten de deur houden en zou hebben gezegd: 'Bel alsjeblieft niemand, dan geven we je geld', tegen de minderjarige. Inmiddels had Zhu de politie echter wél ingelicht. Een woordvoerder van de politie bevestigt desgevraagd aan RTV Noord dat er een incident heeft plaatsgevonden in de Tasmantoren.

"De politie heeft direct aan de eigenaar gevraagd om de hond een muilkorf om te doen en daar is gehoor aan gegeven", reageert zegsvrouw Renate Winkel namens de politie. Optreden kan de instantie echter niet, aangezien bij bijtincidenten van dieren het vervolgens aan de gemeente is om vervolgstappen te nemen.

Reactie Abraham

In een reactie tegenover RTV Noord noemt Abraham de gebeurtenissen 'verschrikkelijk'. "Ik heb maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Daarnaast ben ik met het gezin in gesprek om tot een oplossing te komen voor de ontstane situatie en daarom vind ik het jammer dat mensen het nodig vinden de media op te zoeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!