Opinie

Oproep aan Van Gaal door Brandts: 'Als hij goed is, dan moet hij spelen'

Oproep aan Van Gaal door Brandts: 'Als hij goed is, dan moet hij spelen'

04-11-2022 12:11
1

Ernie Brandts hoopt dat Kenneth Taylor een basisplaats krijgt op het WK in Qatar. De oud-international vindt de Ajax-jongeling op dit moment zelfs al beter dan Ryan Gravenberch.

Met het vertrek van laatstgenoemde naar Bayern München heeft Taylor zich geruisloos in de basis van Ajax gespeeld. Volgens Brandts is de spelverdeler dan ook klaar voor het echte werk op het eindtoernooi in Qatar. "Taylor is nog jong, maar als een speler goed is, hoef je niet te twijfelen, dan moet je hem gewoon laten spelen", zegt de voormalig trainer tegen Voetbal International.

In de 5-2-3 opstelling die Brandts maakt, staat de Ajax-middenvelder gepositioneerd naast Frenkie de Jong. "Hij (Taylor, red.) beweegt goed, is snel en ook nog eens sterk aan de bal. Hij is net iets beter dan Ryan Gravenberch, die we al een tijdje niet echt meer zien spelen. Taylor past ook goed naast Frenkie de Jong, ook zo'n fijne speler."

De opstelling waarmee Oranje volgens Brandts aan moet treden op het WK:
Cillessen; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Malacia; De Jong, Taylor; Gakpo, Memphis, Bergwijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!