Reactie

Teze kijkt terug op lastige periode in loopbaan: 'Natuurlijk heeft het me geraakt'

Teze kijkt terug op lastige periode in loopbaan: 'Natuurlijk heeft het me geraakt'

04-11-2022 07:12
1

Jordan Teze heeft een wat mindere periode als voetballer achter de rug en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. De rechterverdediger van PSV is ervan overtuigd dat hem dit aan het eind van de rit een betere voetballer maakt.

Teze eindigde het afgelopen seizoen met een mooie mijlpaal. De 23-jarige PSV’er werd opgeroepen voor het Nederlands elftal en verdiende ook zijn Oranje-haasje na zijn debuut tegen Wales. Helaas voor de verdediger was bondscoach Louis van Gaal niet helemaal tevreden over de prestaties van hem, waardoor hij niet werd opgenomen in de voorselectie voor het WK. Ook zijn basisplek in Eindhoven is hij op dit moment niet altijd zeker.

"In het begin heb ik veel gespeeld, vooral als rechtsback", aldus Teze, de donderdag weer eens negentig minuten speelde tegen FK Bodø/Glimt, tegen ESPN. "Vanaf begin oktober heb ik wat minder gespeeld, ben ik vooral ingevallen. Nu ben ik op de weg terug en is het aan mij om op de trainingen en in wedstrijden zoals deze te laten zien dat ik moet spelen. Meer kan ik niet doen."

Die bewuste terugval is lastig voor Teze. "Natuurlijk, het heeft me wel geraakt", stak de mandekker van wal. "Ik zat in de zomer bij het Nederlands elftal, daarna niet meer en nu zit ik ook niet bij de voorselectie voor het WK. Ik probeer het zo goed mogelijk om te zetten en er de positieve dingen uit te halen, om daarvan een beter mens en een betere speler te worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!