Nieuws

Jansen: 'De koploper van Oekraïne, gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen'

Jansen: 'De koploper van Oekraïne, gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen'

03-11-2022 23:38
0

Pascal Jansen is 'zeer tevreden' dat AZ als groepshoofd is geëindigd in de Conference League. De oefenmeester van de Alkmaarders ziet genoeg verbeterenpunten, maar is vooral blij met de overwinning op SK Dnipro-1.

"In de eerste helft waren we niet comfortabel aan de bal en iets te slordig", zei Jansen na afloop tegenover de camera van ESPN. "Ons ritme werd vaak onderbroken. We maken een goed doelpunt, maar het bleef op en neer gaan. We incasseerden een hele slordige goal, waardoor we weer opnieuw konden beginnen."

Jansen wist dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden tegen Dnipro-1. "Dit is de koploper van Oekraïne, het is gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen. Ze incasseren heel weinig doelpunten", zegt hij.

AZ kwam donderdagavond via Jens Odgaard, maar moest op slag van rust een tegentreffer incasseren. In de slotminuten van het duel besliste de teruggekeerde Vangelis Pavlidis het duel op aangeven van Yuki Sugawara. Dankzij de 2-1 overwinning hoeven de Alkmaarders geen tussenronde te spelen in de Conference League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie