Nieuws

Van Hooijdonk: 'Vorig seizoen Conference League gehad, nu een etage hoger'

Van Hooijdonk: 'Vorig seizoen Conference League gehad, nu een etage hoger'

03-11-2022 22:38
2

Pierre van Hooijdonk is erg onder de indruk van de teamprestatie van Feyenoord. De Rotterdammers wisten donderdagavond groepswinst veilig te stellen door Lazio Roma met 1-0 te verslaan.

"Vorig seizoen hebben we de Conference League gehad, nu een etage hoger", vertelt Van Hooijdonk bij ESPN over de knappe prestatie van Feyenoord. "Ze waren niet oppermachtig vandaag, maar het belangrijkste was ook het resultaat bij dit duel. Niemand had verwacht dat dit nog zou gebeuren op de laatste speeldag. Als je dit van tevoren had voorspelt dan had niemand je gelooft."

De voormalig Feyenoord-spits was niet te spreken over het spel van de Rotterdammers. "Ondanks dat ze wel echt moesten scoren, creëerden ze echt helemaal niets. Uiteindelijk blijkt dat er dus een blunder van de keeper nodig is om de goal te kunnen maken. Het is wel jammer dat het op die manier gebeurd, maar zoals ik al eerder zei is het resultaat het allerbelangrijkste."

Dankzij de groepswinst ontloopt Feyenoord de tussenronde in de Europa League. Lazio moet zich na de winterstop melden in de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!