Nieuws

De Wit tevreden: 'Als je vijf van de zes wedstrijden wint, dan is dat gewoon goed'

De Wit tevreden: 'Als je vijf van de zes wedstrijden wint, dan is dat gewoon goed'

03-11-2022 22:18
1

Dani de Wit is enorm blij met de overwinning op SK Dnipro-1. AZ won in eigen huis door een late treffer van Vangelis Pavlidis met 1-2 van de Oekraïners en werd dankzij deze zege groepswinnaar.

"Alle wedstrijden waren bij ons te spannend, maar als je er vijf van de zes wint dan is dat gewoon goed", vertelt De Wit na afloop voor de camera van de NOS. "We krijgen alleen zo’n doelpunt echt te makkelijk tegen, dat komt bij ons veel te vaak voor. Elke kans die we tegen krijgen lijkt een goal te zijn en dat moet er echt wel uit. We moeten meer vanuit de cleen sheet spelen en een stuk scherper zijn op hoe we verdedigen. Onnodig maken we het onszelf te lastig."

De Wit kijkt desondanks met een goed gevoel terug op het Europese treffen. "Ik ben wel tevreden, want uiteindelijk weten wij ook dat het beter kan. Zij hebben ook echt wel goede spelers dus dan is het gewoon knap dat je hier met 2-1 wint", aldus de AZ-middenvelder. "Nu moeten we vooruit kijken, maar eerst spelen we nog twee competitie wedstrijden. Daarna bereiden we ons voor op de volgende thuiswedstrijden na het WK."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie