Breaking news

Barcelona-icoon Piqué (35) zet punt achter carrière, zaterdag laatste wedstrijd

Barcelona-icoon Piqué (35) zet punt achter carrière, zaterdag laatste wedstrijd

03-11-2022 18:56 Laatste update: 19:10
1

Gerard Piqué gaat zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Dat maakt het FC Barcelona-icoon bekend via zijn social media-kanalen. De Spaanse centrumverdediger zal zaterdag zijn laatste wedstrijd spelen in het betaald voetbal.

De supporters van FC Barcelona krijgen zaterdag de kans om afscheid te nemen van Piqué, dan spelen de Catalanen een thuiswedstrijd tegen Almería. "Er is veel gezegd in de laatste weken. Ik heb me stilgehouden, maar nu ga ik het eens over mezelf hebben", start de Spanjaard zijn afscheidsvideo. "Van kleins af aan wilde ik niet alleen profvoetballer worden, maar ik wilde dat worden van FC Barcelona."

"Voetbal heeft me alles gegeven. Mijn dromen zijn realiteit geworden en dus is het moment daar om mijn carrière te beëindigen", besluit Piqué, die met trots terug kan kijken op zijn succesvolle loopbaan. De Spaanse vleugelverdediger won namelijk nagenoeg alle mogelijke teamprijzen met Barcelona en Spanje.

Saillant detail: Piqué werd eerder deze week nog opgenomen in de voorselectie van Spanje voor het WK in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!