Nieuws

FC Twente bedankt voor 'homosupportersvereniging': 'Past niet in ons beleid'

FC Twente bedankt voor 'homosupportersvereniging': 'Past niet in ons beleid'

03-11-2022 17:38

FC Twente heeft bedankt voor een mogelijke 'homosupportersvereniging'. Algemeen directeur Paul van der Kraan stelt dat de oprichting van een dergelijke vereniging niet binnen het beleid van de club past. 

De vereniging, liefkozend 'De Roze Ros' genoemd, is een initiatief van Ben Meijer-Hof, die zelf homoseksueel is. Voor Hof was de oprichting van de vereniging een goed antwoord op de homofobe spreekkoren die op 16 oktober in de Grolsch Veste klonken tijdens het duel tussen FC Groningen en Twente. 'Dit incident geeft mij reden om te zien of een roze supportersvereniging opgericht kan worden', schreef Hof onder meer aan Van der Kraan, meldt Tubantia

De algemeen directeur heeft gereageerd op het voorstel, maar ziet een dergelijk plan niet zitten. 'Uw verzoek voor het oprichten van supportersvereniging Het Roze Hart past niet in ons beleid van supportersverenigingen, waarin wordt gesteld dat er geen potentiële leden mogen worden uitgesloten op basis van etniciteit, genderidentiteit, religie of seksuele voorkeur. Als FC Twente willen wij er zijn voor iedereen die zich supporter voelt van FC Twente. Ongeacht welke geaardheid, zien wij iedereen als supporter van FC Twente', liet Van der Kraan weten aan Hof. 

Ironisch genoeg is het juist het gebrek aan inclusiviteit van iedereen waardoor Van der Kraan het plan afkeurt. Enkele jaren geleden werd het plan voor een vrouwensupportersvereniging ook afgekeurd. "Ook hiervan vonden en vinden we dat dit indruist tegen inclusiviteit", stelt Van der Kraan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!