Nieuws

KNVB-boete voor FC Utrecht na 'wanordelijkheden' aanhang richting Ajax en Brobbey

KNVB-boete voor FC Utrecht na 'wanordelijkheden' aanhang richting Ajax en Brobbey

03-11-2022 15:24
1

FC Utrecht is door de KNVB gestraft voor het gedrag van de eigen aanhang jegens Brian Brobbey. Tijdens FC Utrecht-Ajax werden er oerwoudgeluiden gemaakt richting de spits.

De KNVB stelt in een persbericht dat de supporters van FC Utrecht zich tijdens het thuisduel in de Eredivisie tegen Ajax schuldig hebben gemaakt aan 'wanordelijkheden'. Het ging om 'het uiten van oerwoud-/apengeluiden richting een speler van Ajax' (Brobbey, red.) en 'het uiten van antisemitische/kwetsende spreekkoren'. Daarop heeft de KNVN de Domstedelingen een geldboete van 10.000 euro opgelegd, waarvan 5.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

FC Utrecht heeft de straf geaccepteerd en was al kort na het incident schuldbewust. De Utrechtse club stuurde na het duel eind augustus een bloemetje naar Amsterdam, om Brobbey hun excuses aan te bieden. "Dit onaanvaardbare gedrag tolereren we niet", liet Utrecht destijds weten. De spits had zelf niks gehoord tijdens het duel, maar op de beelden was het duidelijk hoorbaar. De spits kreeg ook genoeg berichten van familie die het aan hem duidelijk maakte. Brobbey zelf was niet onder de indruk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!