Nieuws

Nagelsmann: Frenkie de Jong is één van de beste middenvelders van de wereld

Nagelsmann: "Frenkie de Jong is één van de beste middenvelders van de wereld"

07-12-2021 18:22

Bayern München gaat op jacht naar de zesde overwinning in in het laatste Champions League-groepsduel met FC Barcelona. Julian Nagelsmann blikt vooruit en heeft te kampen met een uitgedunde selectie.  

Ajax krijgt dinsdagavond de kans om als eerste Nederlandse ploeg ooit alle zes de wedstrijden in de groepsfase van het miljardenbal winnend af te sluiten. Bayern hoopt de perfecte score woensdag tegen Barça te behalen.  

De 34-jarige oefenmeester kan niet beschikken over sterkhouders Serge Gnabry, Leon Goretzka (blessures) en Joshua Kimmich (nog niet uit quarantaine na coronabesmetting). De andere drie spelers die ontbreken zijn supersub Eric Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance en Marcel Sabitzer.  

In de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met de Blaugranas blikt de trainer vooruit. Nagelsmann wil niets weten van het feit dat er maar weinig op het spel staat voor Der Rekordmeister. "Een perfecte groepsfase neerzetten is een mooi doel en we kunnen een doelpuntenrecord neerzetten", zegt de coach in aanloop naar het prestigeduel.  

De oefenmeester is duidelijk bij wie de druk ligt. "Er is veel druk bij FC Barcelona. Zij moeten winnen om niet afhankelijk te zijn (van andere resultaten, red.). Ik verwacht een goede wedstrijd. Het gaat ons er niet om dat we Barcelona kunnen uitschakelen. Wij willen gewoon een goede wedstrijd spelen." 

De Duitser ziet de counterpressing uit de gloriedagen onder Pep Guardiola al terugkeren, nu Xavi met de scepter zwaait bij de club uit Catalonië. "Met Frenkie de Jong hebben ze een van de beste middenvelders van de wereld in huis. Ze gaan echt wel uit deze mindere periode komen", heeft Nagelsmann tot slot lovende woorden in huis. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!