Nieuws

Rensch werd afgewezen door PSV: 'Voor Ajax leek dat mijn club te worden'

Rensch werd afgewezen door PSV: 'Voor Ajax leek dat mijn club te worden'

03-11-2022 13:32
1

Devyne Rensch is een jeugdexponent van Ajax, maar had ook bij PSV kunnen spelen. De Eindhovenaren wezen de verdediger uit Lelystad af toen hij jong was, vertelt Rensch aan Voetbal International.

"Voordat ik bij Ajax terechtkwam, leek PSV mijn club te gaan worden", begint Rensch. "Ik heb stage in Eindhoven gelopen. Na een paar weken kreeg ik echter een brief dat ik was afgewezen. De argumentatie was wel best apart, weet ik nog. In die brief stonden allerlei punten waarin ik niet goed genoeg was, maar het leek niet op mij van betrekking te zijn. Zoals bijvoorbeeld techniek, terwijl dat juist mijn beste eigenschap was."

Rensch heeft het idee dat hij om andere redenen afgewezen werd door PSV. "Ik denk dat ze het gewoon te complex vonden als ik daar zou gaan voetballen. Lelystad was te ver weg, dus dan moest ik in een gastgezin en zo. Maar natuurlijk was het hun goed recht om me af te wijzen en ik denk dat het zo had moeten zijn."

Uiteindelijk kwam Rensch bij Ajax terecht, waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde op zijn zeventiende. "Vervolgens kreeg ik bij Ajax de kans en ze gaven aan dat ik vijf keer mee mocht trainen. Na twee trainingen hadden ze al voldoende gezien en werd ik aangenomen. Niet alleen qua opleiding, maar ook de praktische kant qua afstand was dat alleen maar beter voor mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!