Nieuws

Nations League voor vrouwen komt eraan: 'Tijd om het verder te ontwikkelen'

Nations League voor vrouwen komt eraan: 'Tijd om het verder te ontwikkelen'

03-11-2022 11:42

De UEFA heeft donderdagochtend bekendgemaakt dat het vrouwenvoetbal vanaf 2023 ook een Nations League krijgt. Het toernooi krijgt vanwege het behaalde succes én de opkomst van het vrouwenvoetbal een tweede versie. 

De Nations League zal er voor het vrouwenvoetbal nagenoeg hetzelfde uitzien als bij de mannen: landen worden ingedeeld gebaseerd op een ranking en kunnen dan in iedere editie proberen de weg naar boven te vinden. De UEFA bevestigt dat er een tier system zal plaatsvinden, ofwel een divisiesysteem. In elke divisie zullen vier groepen ontstaan, met drie of vier landen in elke groep. 

"Ik zei de afgelopen zomer al dat we verdergaan met het ontwikkelen van vrouwenvoetbal, en dat is precies wat we nu doen", zegt Aleksander Ceferin, president van de UEFA. "Vlak na het legendarische EK van het vrouwenvoetbal is het tijd om het interlandvoetbal verder te ontwikkelen en te verbeteren. In dit systeem zal elke wedstrijd ertoe doen, zoals we gewend zijn in het Europese model", besluit Ceferin. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!