Nieuws

El Ghazi doet boekje open: 'Ik wilde blijven, maar de managers wilden me niet'

El Ghazi doet boekje open: 'Ik wilde blijven, maar de managers wilden me niet'

03-11-2022 10:54

Anwar El Ghazi wilde graag in de Premier League blijven, maar paste niet in het systeem van Steven Gerrard en Frank Lampard. De Nederlander keerde dit jaar terug naar Nederland om zich bij PSV te voegen. 

In gesprek met The Athletic blikt El Ghazi terug op zijn avontuur in Engeland. De vleugelaanvaller kwam moeilijk aan de bak bij Aston Villa, waar Gerrard liever met twee centrale spitsen speelde. "Tijdens de eerste training met Gerrard legde hij uit hoe hij wilde spelen. Toen gingen er al gedachtes door mijn hoofd dat ik er klaar voor moest zijn om niet gekozen te worden", stelt El Ghazi. "Ik probeerde me aan te passen aan zijn speelstijl, maar ik ben van nature een vleugelspeler. Ik houd het graag breed, ga de één tegen één aan, ga naar binnen of geef een voorzet. Gerrard wilde dat je vanaf de binnenkant begon."

El Ghazi zag de bui al hangen, maar Rafael Benítez van Everton FC bood uitkomst. "Ik had een goed gesprek met hem. Hij zei: ik begrijp niet dat je niet speelt bij Aston Villa. Ik zou je graag hier willen hebben, je zou zeker een kans krijgen en ik denk dat je veel kan scoren. Het klonk allemaal veelbelovend, maar drie dagen later werd hij ontslagen. Toen kwam Frank Lampard en was het allemaal weer hetzelfde verhaal en paste ik niet in het systeem", besluit El Ghazi. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!