'Volgende club Ten Hag moet puur aanvallend zijn, er moet Ajax DNA in zitten'

'Volgende club Ten Hag moet puur aanvallend zijn, er moet Ajax DNA in zitten'

07-12-2021 18:05 Laatste update: 18:28
Champions League 0 Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag liet afgelopen week weten open te staan voor een functie als hoofdtrainer bij een buitenlandse topclub. Aad de Mos ziet de oefenmeester als ideale kandidaat bij Borussia Dortmund.  

In Panenka van het Algemeen Dagblad reageert Aad de Mos op de vraag wat de ideale club voor Ten Hag is, als hij vertrekt bij Ajax. "Als Nagelsmann weggaat, dan is het Bayern München. Bij FC Barcelona zit Xavi er pas net, Arsenal als Arteta het niet goed doet. Atalanta kan nog, op basis van het voetbal dat ze spelen." 

'Een gevallen topclub als AS Roma', lijkt De Mos ongeschikt voor de 51-jarige Oldenzaler. "Het moet sowieso een puur aanvallend team zijn, er moet het DNA van Ajax in zitten", vervolgt de analist. "De ideale optie is Dortmund. Zij spelen ver van de goal. Nu gaat het daar niet goed. Wellicht een paar jongens van Ajax meenemen en de boel daar naar zijn hand zetten".  

Manchester United wordt niet genoemd door de 74-jarige oud-trainer. Opvallend, aangezien de naam van Ten Hag veelvuldig wordt genoemd in Engeland sinds het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer. Inmiddels is de ervaren Ralf Rangnick aangesteld als interim-manager tot het einde van het seizoen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie