Nieuws

Lang treft Wijnaldum, Brobbey ook tegen Manchester City op de bank

Lang treft Wijnaldum, Brobbey ook tegen Manchester City op de bank

07-12-2021 17:51 Laatste update: 19:21

De opstellingen van de wedstrijden die om 18.45 uur beginnen in de Champions League zijn bekend. Noa Lang gaat met Club Brugge op bezoek bij Paris Saint-Germain, waar Georginio Wijnaldum in de basis staat. Bij RB Leipzig - Manchester City zit Brian Brobbey op de bank, terwijl Nathan Aké wel start.

Voor Manchester City staat er niets meer op het spel. De Engelsen zijn zeker van de groepswinst, net zoals de Parijzenaren zeker zijn van de tweede stek. De strijd om de derde plaats ligt nog open: RB Leipzig en Club Brugge verzamelden allebei vier punten tot nu toe.  

Het onderling resultaat tussen die twee clubs is in het voordeel van de Duitsers. Daardoor is de opgave helder voor de Belgen: zij moeten het sowieso beter doen dan Leipzig om op de derde plaats te eindigen en na de winterstop in de Europa League door te mogen. 

City-manager Pep Guardiola kiest ondanks de zekere groepswinst voor een sterke formatie tegen de bezoekers uit Duitsland. Doelman Ederson Moraes krijgt rust en wordt vervangen door Zack Steffen.

Achim Beierlorzer, de opvolger van de onlangs ontslagen Jesse Marsch, zal vooral zijn hoop vestigen op bevliegingen van spelmaker Christopher Nkunku. De Fransman verkeert in de vorm van zijn leven en scoorde dit Champions League-seizoen liefst zeven keer. 

Mauricio Pochettino kiest ook voor een sterke opstelling. De Argentijnse manager stelt een aanval op bestaande uit Kylian Mbappé, Lionel Messi en Ángel Di María voor het treffen met Club Brugge. Er is dus ook een basisplaats gereserveerd voor Wijnaldum. 

Bij de Belgen begint Lang als enige Nederlander in de basis. De oud-Ajacied zorgde de afgelopen weken voor tumult door meerdere malen provocerend te juichen en beging in de voorgaande Champions League-wedstrijd tegen Leipzig een schandalige overtreding op Joško Gvardiol. Ondanks de aanwezigheid van de VAR kwam de buitenspeler weg met een gele kaart. Bas Dost en Ruud Vormer moeten genoegen nemen met een plaats op de bank. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!