Nieuws

Deze tegenstanders kan PSV treffen in de tussenronde van de Europa League

Deze tegenstanders kan PSV treffen in de tussenronde van de Europa League

07-11-2022 08:30 Laatste update: 08:27
8

De Champions League-groepsfase is voltooid. We weten welke clubs er gaan overwinteren in de Champions League, maar ook welke ploegen zich moeten opmaken voor de tussenronde van de Europa League. Aangezien PSV op plek twee geëindigd is in de Europa League, hebben wij in kaart gebracht welke tegenstanders de Eindhovenaren kunnen treffen in de tussenronde van de Europa League.

PSV heeft donderdagavond in Noorwegen de laatste groepswedstrijd tegen Bodø/Glimt met 1-2 gewonnen, maar dit bleek desondanks niet genoeg te zijn voor de groepswinst. Arsenal wist met 1-0 te winnen van FC Zürich en stelde hiermee plek één veilig in Groep A. De Eindhovenaren haalden twee punten minder dan de Engelse grootmacht en zijn op plek twee geëindigd.

Alleen de nummers één uit de Europa League-groepsfase zijn verzekerd van overwintering in het Europese toernooi. PSV moet na de winterstop nog een tussenronde spelen. In deze tussenronde nemen de nummers twee uit de Europa League het op tegen de nummers drie uit de Champions League. De Eindhovenaren kunnen Ajax niet loten, omdat de Amsterdammers uit hetzelfde land komen. Wel kan PSV de volgende ploegen treffen: Juventus (Italië), Sevilla FC (Spanje), RB Salzburg (Oostenrijk), Bayer Leverkusen (Duitsland), Shakhtar Donetsk (Oekraïne), FC Barcelona (Spanje) of Sporting Portugal (Portugal).

De loting voor de tussenronde van de Europa League is maandagavond. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s