Bellingham die scheidsrechter betichtte van matchfixing komt weg met hoge boete

Bellingham die scheidsrechter betichtte van matchfixing komt weg met hoge boete

07-12-2021 17:22 Laatste update: 17:26
Bundesliga 0 Reacties

Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham is met een boete weggekomen naar aanleiding van zijn uitlatingen na de topper tegen Bayern München (2-3 nederlaag). In een interview haalde de speler hard uit naar arbiter Felix Zwayer, die hij betichtte van matchfixing.  

De woede van BVB kwam voort uit een gemakkelijk gegeven penalty die de bezoekers kregen na een ongelukkige handsbal van verdediger Mats Hummels. Even daarvoor was de thuisploeg een strafschop ontzegd na een ogenschijnlijk duidelijke overtreding van Lucas Hernández.  

"Je kan nog over veel meer situaties in deze wedstrijd wat zeggen, maar wat verwacht je als je een scheidsrechter die ooit een wedstrijd manipuleerde op de grootste wedstrijd in Duitsland zet?", reageerde de emotionele Bellingham voor de camera's van Viaplay. Daarmee refereerde de Engelsman aan de betrokkenheid van Zwayer bij een duel uit 2005 dat 'gefixt' was. De scheidsrechter gaf toe dat hij toentertijd steekpenningen aan had genomen. Vervolgens schorste de DFB hem voor zes maanden.  

Waar eerder nog gevreesd werd voor een schorsing, is het achttienjarige toptalent weggekomen met een fikse boete. De uitspraken kosten de jongeling veertigduizend euro. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie