Nieuws

'Als Donyell Malen echt in vorm is, heeft hij wel iets wat anderen niet hebben'

'Als Donyell Malen echt in vorm is, heeft hij wel iets wat anderen niet hebben'

02-11-2022 21:44
5

Rafael van der Vaart denkt dat bondscoach Louis van Gaal er goed aan doet om Donyell Malen mee te nemen naar het WK in Qatar. De voormalig Oranje-international is van mening dat de aanvaller van Borussia Dortmund unieke kwaliteiten heeft.

"Malen is een héle goede speler, maar voor hem wordt het ook tijd om regelmatig beslissend te zijn", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "We weten wat hij kan, maar in het Nederlands elftal hebben we natuurlijk veel van dezelfde soort spelers als Malen, zoals Memphis, Danjuma, Bergwijn en Lang."

"Maar als je met twee spitsen gaat spelen...", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Malen is daar wel ideaal voor, om achter de hand te hebben. Als hij in vorm is, zou ik hem misschien nog wel opstellen. Memphis heeft het altijd goed gedaan bij Oranje, dus hij gaat spelen. Maar als Malen echt in vorm is, heeft hij wel iets wat anderen niet hebben."

Van der Vaart verwacht dat Vincent Janssen de voorkeur zal krijgen boven Brian Brobbey. "Ik vind dat Janssen het altijd heel goed gedaan heeft, dus ik denk dat hij ook meegaat. Dat gevoel heb ik, als ik weet hoe Van Gaal denkt. Brobbey zijn tijd komt nog wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s