Ajax O-18 na schlemielige nederlaag uitgeschakeld door leeftijdsgenoten Sporting

07-12-2021 17:09 Laatste update: 17:52

Ajax onder 18 is uitgeschakeld door de leeftijdsgenoten van Sporting Portugal in de Youth League. De Amsterdammers gaven een 2-0 voorsprong uit handen en verloren in de ultieme slotfase met 2-3 van de Portugezen.

De Amsterdamse jeugdploeg begon nog goed aan de wedstrijd. Via Amourricho van Axel Dongen stond er binnen 25 minuten een comfortabele 2-0 tussenstand op het bord. Vlak voor rust bracht Mateus Fernandes de spanning in de wedstrijd terug door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen.

In de tweede helft ging het vervolgens volledig mis voor de thuisploeg. Na een uur kregen de gastheren twee uitgelezen kansen op de 3-1, maar de bal wilde er niet in. De bezoekers sloegen aan de andere kant wel toe. Eerst was het Yousseff Chermiti die een voorzet binnentikte en vervolgens was het de beurt aan centrale verdediger Chico Lamba die het slotakkoord verzorgde door de 2-3 tegen de touwen te koppen. Met nog drie minuten op de klok kwam het slotoffensief te laat voor de jeugdploeg van Ajax.

Door de nederlaag zijn de Amsterdammers uitgeschakeld in de Youth League. Door de overwinning van Sporting eindigden de Portugezen als groepswinnaar. Borussia Dortmund werd tweede in de poule. Ajax eindigt op de pijnlijke derde plaats. De Amsterdamse talenten doen na de winterstop niet meer mee in Europees verband.

De hoofdmacht van Ajax neemt het dinsdagavond om 21.00 uur op in de Johan Cruijff Arena tegen Sporting 1. Er staat niets meer op het spel: de Godenzonen zijn verzekerd van de groepswinst, net als de Portugezen sowieso op de tweede plek zullen eindigen.