Nieuws

Verbeek over buitenlandse trainersklus: 'Voor het gezin ook leuk voor een jaartje'

Verbeek over buitenlandse trainersklus: 'Voor het gezin ook leuk voor een jaartje'

02-11-2022 18:10

Gertjan Verbeek heeft niet meer de ambitie om een Nederlandse club te trainen. De voormalig trainer van onder meer sc Heerenveen en Heracles Almelo staat er wel voor open om in het buitenland aan de slag te gaan.

"Ik ben in een andere fase van mijn leven aanbeland", zegt Verbeek in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. "Afgelopen zomer ben ik zestig jaar geworden en ik heb een dochter van vijf jaar. Als je kiest voor een competitie, word je agenda bepaald door de bond. Daar pas je de trainingen op aan. Dan heb je hoogstens één vrije dag, waarin je ook nog eens opgeslokt wordt door de telefoon, de evaluatie van afgelopen week en voorbereiding op de nieuwe week. Je bent eigenlijk 24/7 met voetbal bezig, met alle druk en stress die daarbij komt kijken. Dat heb ik veertig jaar lang ondervonden, het is lekker om dat even niet te hebben."

Verbeek sluit het niet uit om ooit nog een trainersklus op te pakken in het buitenland. "Dan heb ik het niet over de zandbak, want daar kan het na drie maanden zomaar klaar zijn. Australië is me wat dat betreft heel goed bevallen. Ik sprak laatst met Anco Jansen, die heeft in Indonesië gespeeld. Dat is voor het gezin ook leuk voor een jaartje. Dan sta je nog steeds op het veld, wat ik leuk blijf vinden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!