Nieuws

De Graafschap is Sow nog altijd niet vergeten en gaat over tot arbitragezaak

De Graafschap is Sow nog altijd niet vergeten en gaat over tot arbitragezaak

02-11-2022 16:56

De Graafschap is het mislopen van Sylla Sow nog altijd niet vergeten. De Superboeren gaan een arbitragezaak aan tegen de speler, die afgelopen zomer op het laatste moment voor Go Ahead Eagels koos terwijl er al afspraken waren gemaakt.

Eind augustus bereikte De Graafschap een akkoord met Sheffield Wednesday over de transfer van Sow, die op 27 augustus dan ook wereldkundig werd gemaakt. De aanvaller zou voor twee seizoen op de Vijverberg komen spelen en de Engelsen zouden een financiële tegemoetkoming krijgen.

Toch liep het net allemaal even anders. Sow werd naar Nederland gehaald door De Graafschap, maar daar kwam hij nooit aan. Go Ahead Eagles ging er nog snel met hem vandoor, waardoor de club uit Doetinchem met lege handen stond. Een arbitragezaak is nu het gevolg, meldt De Gelderlander.

"Je moet niet willen dat spelers afspraken maken met twee clubs", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. "Wij willen graag weten van de arbitragecommissie wat die daar van vindt.”

Sow kwam dit seizoen pas zes keer in actie voor de club uit Deventer en wist nog geen enkele keer het net te vinden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!