Scheidsrechter die werd beschuldigd van matchfixing fluit donderdag PSV

Scheidsrechter die werd beschuldigd van matchfixing fluit donderdag PSV

07-12-2021 15:48 Laatste update: 15:50
Eredivisie 0 Reacties

De wedstrijd van PSV tegen Real Sociedad donderdagavond wordt gefloten door Felix Zwayer, de veelbesproken scheidrechter die onder vuur kwam te liggen na Borussia Dortmund-Bayern München

Bij een 2-2 gelijke stand legde Zwayer de bal vlak voor tijd op de stip, nadat Mats Hummels een overtreding zou hebben gemaakt op Robert Lewandowski. De beslissing van Zwayer zorgde voor woedende reacties, zo ook van Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. 'Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een scheidsrechter die in het verleden een wedstrijd heeft 'gefixt', wat verwacht je dan?', zei Bellingham na de wedstrijd.

Ongeveer vijftien jaar geleden was er een groot omkoopschandaal in Duitsland, waarbij destijds de naam van Zwayer werd genoemd. De Duitse voetbalbond DFB heeft dinsdag besloten om Bellingham een boete van 40.000 euro te geven naar aanleiding van zijn uitspraken.

Komende donderdag krijgt PSV dus te maken met de 40-jarige Duitser, die het duel met Real Sociedad in goede banen moet leiden. PSV moet minmaal gelijkspelen tegen de ploeg uit Spanje om overwintering in de Europa League veilig te stellen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie