Nieuws

Twente zondag mogelijk eindelijk weer met 'het motortje': 'Nog geen 90 minuten'

Twente zondag mogelijk eindelijk weer met 'het motortje': 'Nog geen 90 minuten'

02-11-2022 16:15

Michal Sadílek kan zondagmiddag mogelijk weer zijn rentree maken bij FC Twente. De Tsjech ontbrak lange tijd in de wedstrijdselectie van de Tukkers wegens een blessure, maar lijkt nu weer klaar voor de nodige minuten.

Sadílek stond aan de kant bij Twente omdat hij last had van oorsuizen. Als gevolg daarvan werd de defensieve middenvelder naar zijn geboorteland gestuurd om ervan te herstellen. Trainer Ron Jans is blij met de terugkeer van zijn 'motortje'.

"Sadílek noemen we omdat hij wat kleiner is het motortje, maar je zou hem ook de motor van de ploeg kunnen noemen. Als je tegen hem speelt heb je nooit rust", begint Jans bij VoetbalTijd. "Hij is agressief, zit kort op de bal en duelleert heel sterk. Hij heeft aan de bal niet veel diepte in zijn passing, maar is wel heel erg balvast."

Of Sadílek er zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles daadwerkelijk bij kan zijn, is nog even de vraag. "Dat kan, maar die gaat nog niet 90 minuten spelen. Ik hoop dat hij tegen Go Ahead Eagles bij de wedstrijdselectie zit, maar het is realistischer dat hij er tegen Sparta bij zit. Hij zal nog niet gaan starten", benadrukte Jans.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!