Nieuws

Flekken hoopt dat droom uitkomt: 'Jaar geleden had ik je voor gek verklaard'

Flekken hoopt dat droom uitkomt: 'Jaar geleden had ik je voor gek verklaard'

02-11-2022 13:50 Laatste update: 13:51
1

Mark Flekken hoopt dat zijn droom, keepen op een WK, uit gaat komen. De Nederlandse sluitpost geeft zichzelf een redelijke kans om zich tot de eerste keus van bondscoach Louis van Gaal te ontpoppen. 

Flekken blikt in gesprek met Voetbal International terug op de afgelopen periode. Twee jaar geleden was de naam van de doelman nog volledig onbekend bij het gros van voetbalminnend Nederland. "Ik heb het niet per se nodig om dat uit te spreken. Ik wil mezelf blijven, met twee voeten op de grond. Als ik de kans krijg, zal ik die vol overtuiging aangrijpen. Maar als ik kijk waar ik vandaan kom, welke ontwikkeling ik heb doorgemaakt sinds mijn elleboogblessure twee jaar geleden, dan zou meegaan al zoiets moois zijn."

De doelman is dolblij met de ontwikkeling van de afgelopen achttien maanden. "Anderhalf jaar geleden had ik je voor gek verklaard, honderd procent. Ik had er een halfjaar uitgelegen en amper tien wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. En toen hoorde ik Louis van Gaal op tv opeens mijn naam zeggen. Dat had ik nooit verwacht."

De sluitpost is te spreken over de bondscoach, die de doekjes er niet omheen windt. "Ik ben juist heel kritisch op mezelf. En anders dan op school vroeger, ben ik in het voetbal enorm leergierig. Ik kan mijn eigen wedstrijden analyseren zonder er te emotioneel in te komen zitten. Daarom vind ik het een verrijking om te werken met Van Gaal. Hij is zoals hij is, zoals we hem kennen. Goed is goed en fout is fout. Dat is mij liever dan iemand die eromheen draait."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!