Nieuws

Marseille-trainer gooit eigen ploeg voor de bus: 'Ze wilden zelf aanvallen'

Marseille-trainer gooit eigen ploeg voor de bus: 'Ze wilden zelf aanvallen'

02-11-2022 08:25

Olympique Marseille-trainer Igor Tudor is de gebeten hond na de uitschakeling in Europa, maar weigert verantwoordelijkheid te nemen. De Franse club verloor in de slotseconde van Tottenham Hotspur en zou met een gelijkspel overwinteren in de Europa League. 

Tudor stelt achteraf dat zijn ploeg zijn advies negeerde. "Mijn advies aan de spelers was om achterin te blijven en niet te veel naar voren te spelen", stelt de trainer op het persmoment na afloop. "Maar op het einde wilden de spelers er echt voor gaan en dat ene doelpunt maken. Er was ook veel geluid in het stadion, dus het was moeilijk om mezelf verstaanbaar te maken."

De aanvalslust van Olympique kwam de ploeg duur te staan: Tottenham maakte op de counter via Pierre-Emile Højbjerg de bevrijdende 1-2. Door de late overwinning sluit Tottenham de groep af als groepswinnaar en komt Eintracht Frankfurt, dat van Sporting Portugal won, op plek twee te staan. De Portugezen mogen verder in de Europa League vanwege de nederlaag van Marseille. 

"Het is de afgelopen weken vaker voorgekomen dat we niet krijgen wat we verdienen", vervolgt Tudor. "We speelden een geweldige wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Het stemt me treurig dat we niet krijgen waar we recht op hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!