Nieuws

KNVB stelt veelbesproken Nijhuis aan als scheidsrechter in Eredivisie-topper

KNVB stelt veelbesproken Nijhuis aan als scheidsrechter in Eredivisie-topper

07-12-2021 14:35 Laatste update: 15:12
0

De KNVB maakte dinsdag bekend dat Bas Nijhuis zondagmiddag de topper tussen Ajax en AZ mag fluiten. Er was de afgelopen week veel te doen om de 44-jarige scheidsrechter, die boos op zichzelf was na zijn beslissing tijdens Feyenoord tegen Heracles Almelo (2-1).

Tijdens Feyenoord-Heracles werd Nijhuis door videoscheidsrechter Marc Nagtegaal naar het scherm geroepen om te kijken naar het doelpunt van Luis Sinisterra. Nijhuis keurde het doelpunt af, maar had hier na afloop flinke spijt van. "Ze mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten", zei Nijhuis duidelijk geïrriteerd tegen ESPN. 

Scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer liet op zijn beurt weten dat hij het wel een overtreding vond en liever had gezien dat Nijhuis meteen had gefloten. Ondanks de consternatie krijgt Nijhuis dus toch weer een grote wedstrijd op zijn naam. In de Johan Cruijff Arena zullen zijn prestaties extra in de gaten worden gehouden.

Danny Makkelie is deze week degene die de wedstrijd van Feyenoord in goede banen mag leiden. De Rotterdammers nemen het zondagmiddag op tegen FC Groningen in de Euroborg. Bij NEC tegen PSV wordt de wedstrijd geleid door Serdar Gözübüyük.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie