Opinie

Koeman onder de indruk: 'Zij kunnen tachtig geweldige spelers naar WK meenemen'

Koeman onder de indruk: 'Zij kunnen tachtig geweldige spelers naar WK meenemen'

01-11-2022 17:20
1

Ronald Koeman denkt dat Nederland met de nodige andere landen een reële kans maakt op het winnen van het WK. De toekomstige bondscoach van Oranje stelt dat de huidige sfeer binnen het nationale elftal positief is.

Op een persmoment wordt de oud-voetballer gevraagd naar dé favoriet voor de eindzege op het toernooi in Qatar. "Ik geloof niet dat er één favoriet is", begint Koeman voor de camera van NH Nieuws. "Hooguit Brazilië, zij komen altijd heel ver. Die zouden zomaar tachtig geweldige spelers kunnen uitnodigen. Voor de rest denk ik dat er heel weinig verschil zit tussen Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Argentinië met Messi."

Met de kleine dribbelaar werkte Koeman samen tijdens hun gezamenlijke periode bij Barcelona en hij verwacht dan ook veel van hem in Qatar. "ik heb het idee dat het bij Argentinië ook beter is dan de afgelopen jaren, maar het ligt dichtbij elkaar."

Positieve sfeer

Volgens Koeman is het dan ook belangrijk dat Nederland in de eigen groep afrekent met Senegal, Qatar en Ecuador. "Dat betekent ook dat je ver kunt komen. Het heeft consequenties of je eerste of tweede wordt binnen de poule. Met de huidige sfeer in het team kunnen we positief zijn naar het WK."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!