Exclusive

WK voetbal 2022: deze spelers missen (mogelijk) het toernooi wegens een blessure

WK voetbal 2022: deze spelers missen (mogelijk) het toernooi wegens een blessure

19-11-2022 23:20 Laatste update: 23:58
1

Met nog twee weken te gaan voordat het WK voetbal in Qatar begint, wordt het thema 'blessures' met de dag groter. Zeker met het oog op de korte voorbereiding die de deelnemende landen kunnen treffen, kunnen spelers zich geen kwetsuur permitteren. Van welke spelers weten we eigenlijk al dat ze het WK missen en wie zijn de twijfelgevallen? VoetbalNieuws brengt het voor je in kaart.

Argentinië

Lionel Messi sprak enkele weken geleden al uit dat hij zich een beetje zorgen maakt om de blessures bij Argentinië, en daar heeft hij helemaal gelijk in. Voor Paulo DybalaLeandro Paredes en Giovanni Lo Celso wordt het WK een race tegen de klok.

Dybala raakte drie weken geleden geblesseerd bij het nemen van een strafschop voor AS Roma. De Argentijn voelde iets aan zijn kuit en is momenteel hard bezig met zijn revalidatie, wat hem een plek in de selectie van bondscoach Lionel Scaloni heeft opgeleverd. Juventus-middenvelder Paredes mistte ook alle competitiewedstrijden van zijn club, maar behoort ook tot de 26 spelers van Albicelestes. Lo Celso heeft momenteel een blessure aan de hamstring, waardoor hij het WK mist. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paulo Dybala (@paulodybala)

België

België moet het komend WK stellen zonder Alexis Saelemakers. De aanvallend ingestelde speler van AC Milan zat nog bij de selectie van De Rode Duivels tijdens de laatste Nations League-wedstrijden, maar raakte daarna geblesseerd aan de knie, dusdanig dat hem dit het WK zal kosten. Ook voor sterspeler Romelu Lukaku is het toernooi ernstig in gevaar. De spits van Internazionale viel nog hoopvol in tegen Viktoria Plzen in de Champions League, maar kwam niet geheel zonder last uit die strijd. Volgens de laatste berichten heeft de Chelsea-huurling aangegeven zich volledig te willen richten op het toernooi in Qatar. 

Brazilië

De selectie van Brazilië is erg breed, maar het land zal het wel moeten stellen zonder Arthur Melo. De middenvelder - die door Juventus is verhuurd aan Liverpool - raakte kort nadat hij in Engeland arriveerde geblesseerd aan zijn dijbeen. Dat betekent dus geen WK voor de voormalig FC Barcelona-middenvelder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Arthur Melo (@arthurhmelo)

Canada

Voor Alphonso Davies ziet het WK er wellicht ook een stukje anders uit dan hij zich had voorgesteld. De linksback van Bayern München die tevens ook de sterspeler van zijn land is, heeft een kleine spierscheuring opgelopen. Volgens zijn club zou het WK niet in het gedrang komen, maar hoe Davies van het veld liep tegen Hertha BSC zag er niet goed uit. Toch is de Canadese ster opgenomen in de selectie van bondscoach John Herdman.

Duitsland

Bij Duitsland is de ziekenboeg vooral gevuld met aanvallers. Timo Werner en Marco Reus zullen beiden afwezig zijn tijdens het WK in Qatar. De spits van RB Leipzig raakte afgelopen midweek geblesseerd tijdens het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Hij liep een scheurtje in de enkelband op waardoor hij dit kalenderjaar niet meer in actie kan komen. Naast Werner heeft ook Reus te veel last van de enkel. De aanvoerder van Borussia Dortmund kreeg te maken met een terugslag, waardoor bondscoach Hansi Flick geen beroep hem kan doen. Extra zuur voor Reus is dat het al het tweede WK is dat aan zijn neus voorbij gaat. In 2014 verkeerde hij in de vorm van zijn leven, maar raakte hij net voor de start van het toernooi geblesseerd. De Duitse sierspeler had een groot aandeel kunnen hebben in de toernooiwinst van Die Mannschaft

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Timo Werner (@timowerner)

Ecuador

Ecuador – één van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase van het WK – mist sowieso één speler. João Rojas moet het toernooi laten schieten wegens een kruisbandblessure. De aanvaller van Monterrey kwam pas twee keer tot scoren voor zijn nationale team.

Engeland

Ook bij Engeland zijn er kopzorgen wat betreft blessures. Vooral op de backpositie is de spoeling inmiddels dun geworden. Rechtsbacks Kyle Walker en Reece James zijn beiden geblesseerd, terwijl het WK voor linksback Ben Chilwell te vroeg komt. De verdediger van Manchester City werd op begin oktober geopereerd aan zijn lies, maar werd wel opgenomen in de selectie van Gareth Southgate. Dat geldt niet voor James, die er alles aan heeft gedaan om het toernooi te halen. De back van Chelsea werkt op dit moment in Dubai aan zijn herstel. 

Naast problemen in de verdediging moet bondscoach Southgate waarschijnlijk ook een oplossing op zijn middenveld gaan zoeken. Kalvin Philips - afgelopen EK nog spelend finalist met The Three Lions - kwakkelt al het hele seizoen met een blessure. De verdedigende middenvelder van City speelde dit seizoen pas veertien minuten, maar is wel geselecteerd door zijn bondscoach.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kyle Walker (@kylewalker2)

Frankrijk

Titelverdediger Frankrijk zal het tijdens dit WK in ieder geval moeten doen zonder Paul Pogba, N'Golo Kanté, Boubacar Kamara en Christopher Nkunku. Het eerstgenoemde tweetal stond vier jaar geleden nog in de gewonnen finale tegen Kroatië, maar is er wegens respectievelijk een knie- en hamstringblessure tijdens deze editie niet bij. Dat geldt ook voor Kamara, de Aston Villa-verdediger die ook een te ernstig kniekwetsuur heeft. Voor Nkunku is het missen van het toernooi extra zuur. De Bundesliga-revelatie van RB Leipzig liep tijdens een zware enkelblessure op tijdens de eerste training met de nationale ploeg voor het toernooi. 

Raphael Varane en Karim Benzema beginnen beiden ook niet okselfris aan het toernooi. De gezien de reactie van de verdediger van Manchester United leek het er even op dat hij het toernooi zou gaan missen, maar volgens de laatste berichten hoeven Les Bleus zich daar geen zorgen meer om te maken. De verdediger Fransman verschijnt naar verwachting maandag 'gewoon' op het trainingsveld. Ook Benzema heeft last van spierklachten. De spits van Real Madrid kwam daarom in de competitie al niet meer in actie en volgens de laatste berichtgeving is het goed mogelijk dat hij het eerste groepswedstrijd tegen Australië aan zich voorbij moet laten gaan.

Tot overmaat van ramp werd zaterdag 19 november bekend dat Karim Benzema zich tijdens de groepstraining opnieuw heeft geblesseerd. Scans in het ziekenhuis wijzen een spierscheur aan in de linkerdij van de spits. De Franse bond heeft bekendgemaakt dat de spits minstens drie weken moet herstellen en het WK zal missen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juventus (@juventus)

Marokko

Hij schoot zijn land Marokko hoogstpersoonlijk naar de mondiale eindronde, maar Tarik Tissoudali zal niet op het veld staan in Qatar. De in Amsterdam geboren aanvaller maakte afgelopen seizoen furore in België voor KAA Gent, maar raakte begin augustus geblesseerd aan zijn kruisband waardoor het WK aan zijn neus voorbij gaat. 

Mexico

Mexico zal het komend WK moeten doen zonder sowieso één van zijn beste aanvallers. Jésus Corona – ook wel bekend als Tecatito – brak begin augustus zijn kuitbeen én scheurde zijn enkelbanden bij Sevilla. De voormalig Eredivisierevelatie zit daarom aan de kant in Qatar. Ook voor Raul Jimenez is het WK nog allerminst een zekerheidje. De spits van Wolverhampton Wanderers revalideert al sinds augustus, maar is wel opgenomen in de seelctie van El Tricolor.

Nederland

Bij Oranje zijn er ook een aantal afwezigen. Georginio Wijnaldum verliet afgelopen Paris Saint-Germain om zich bij AS Roma weer in de kijker te spelen bij bondscoach Louis van Gaal, maar het noodlot sloeg toe. De topscorer van het Nederlands elftal op het afgelopen EK brak zijn scheenbeen waardoor de deur voor het WK definitief dicht is. Ook voor Bruno Martins Indi zit een nieuw eindtoernooi er niet in. De centrale verdediger die in 2014 actief was tijdens de editie in Brazilië heeft zich laten opereren aan zijn bovenbeen en komt daardoor dit kalenderjaar niet meer in actie.

Ook zijn er bij Oranje een aantal twijfelgevallen. Absolute vedette Memphis Depay speelt sowieso niet tijdens de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Senegal. De FC Barcelona-aanvaller is 'medisch fit', maar deed geen wedstrijdritme op bij zijn club in aanloop naar het toernooi. Ook Marten de Roon en Denzel Dumfries arriveerden in Zeist met lichte blessures, maar het tweetal lijkt fit genoeg om gewoon te kunnen spelen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Portugal

Portugal zal het komend WK helaas moeten doen zonder Diogo Jota. De Liverpool-ster maakt een ongelukkig kalenderjaar door, waarin hij meer geblesseerd was dan dat hij op het veld stond. Tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Manchester City sloeg voor hem het noodlot toe: geen WK door een 'serieuze spierblessure'. Naast Jota moet ook aanvaller Pedro Neto het toernooi laten schieten. De Wolverhamton Wanderers-aanvaller moet worden geopereerd wegens een enkelblessure. Ook voor Leicester City-back Ricardo Pereira komt het toernooi in Qatar te vroeg. 

Senegal

Oranje-opponent Senegal weet al zeker dat het niet zal kunnen beschikken over meerdere spelers. Bouna Sarr – verdediger van Bayern München – revalideert nog van een knieblessure, terwijl de afwezigheid van Keita Baldé een wel heel bijzondere reden heeft. De aanvaller van Spartak Moskou zit een dopingschorsing uit. Als klap op de vuurpijl arriveerde ook Sadio Mané geblesseerd bij het Afrikaanse land. De aanvaller raakte 8 november geblesseerd tijdens het duel tussen Bayern München en Werder Bremen. De spits mist sowieso de eerste groepswedstrijd tegen Oranje.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea houden ze hun adem in, want absolute vedette Heung-Min Son heeft een blessure aan zijn oog opgelopen. De aanvaller van Tottenham Hotspur liep de blessure op in de gewonnen Champions League wedstrijd tegen Olympique Marseille, maar moet worden geopereerd. Ondanks de operatie is de aanvaller toch geselecteerd door bondscoach Paulo Bento. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!