Nieuws

Jans bezig aan zijn laatste jaren: 'In 2025 stop ik met het trainerschap'

Jans bezig aan zijn laatste jaren: 'In 2025 stop ik met het trainerschap'

01-11-2022 14:11
2

Ron Jans heeft het naar zijn zin als hoofdtrainer van FC Twente, maar wil niet na de pensioensleeftijd doorgaan met het trainerschap. De 64-jarige trainer zegt over 2.5 jaar te stoppen als hoofdtrainer. 

Jans bespreekt zijn tijd in Enschede in VoetbalTijd. De goedlachse trainer onderhoudt een goede band met de directie van FC Twente, maar weet dat aan alles aan einde moet komen. "Daar sta ik wel achter ja. Mijn hele leven en mijn tijd wordt bepaald door voetbal, en daar zit niet veel vrije tijd in. Zolang je gezond bent is het ook wel prettig dat je zelf je tijd kunt inrichten. In 2025 ben ik geen trainer meer", zegt Jans. 

Twente presteert uitstekend onder het beleid van Jans en heeft na enkele zware jaren de weg weer omhoog gevonden. De achterban ziet Jans na het komende seizoen het liefst bij de club blijven. "Dat wordt bepaald door de club. Op dit moment wil ik daar geen beslissing over nemen, want je weet nooit wat er nog verandert in een seizoen", stelt Jans. "Ik vind ook gewoon dat de club moet bepalen. Als je zelf van tevoren al iets aangeeft, vind ik niet verstandig. Dan loop je voor de muziek uit en dat doe ik niet", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!