Nieuws

Ferdinand neemt kritiek op Ten Hag niet terug: 'Had het beter kunnen aanpakken'

Ferdinand neemt kritiek op Ten Hag niet terug: 'Had het beter kunnen aanpakken'

01-11-2022 12:51
1

Rio Ferdinand neemt zijn kritiek op Erik ten Hag niet terug. De voormalig verdediger van Manchester United is nog steeds van mening dat de Haaksberger de zaak Cristiano Ronaldo beter aan had kunnen pakken.

Eerder liet Ferdinand, in aanloop naar het duel tussen Chelsea en Man United weten dat Ten Hag anders communiceert met Ronaldo dan zijn voorgaande trainers. Volgens de oud-verdediger lukt het de Nederlandse manager daardoor niet om het beste in Ronaldo naar boven te halen. De Engelsman denkt dat de communicatie 'niet zo duidelijk was als Ronaldo zou willen' en dat Ronaldo 'een andere benadering verdient' dan andere spelers.

"Daar sta ik nog steeds achter", aldus Ferdinand in de podcast FIVE. "Ten Hag doet het geweldig, maar hier zal hij later op terugkijken en denken: ik had dat anders kunnen aanpakken, iets beter. Ronaldo vanwege zijn professionaliteit weer onderdeel van de club." Na een wedstrijd te zijn verbannen tegen Chelsea, keerde Ronaldo terug tegen Sherrif Tiraspol.

Doe toekomst van Ronaldo blijft onduidelijk. "Ik zeg niet dat hij nu niet meer wil vertrekken, maar op dit moment is hij bezig met de voorbereiding op het WK", aldus Ferdinand. "Ik heb zijn gedrag niet goedgekeurd en nog steeds niet, maar ik denk dat de trainer het anders en beter af had kunnen handelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!