Transfernieuws

'AZ-verrassing speelt zich in de kijker van Spaanse en Italiaanse top'

'AZ-verrassing speelt zich in de kijker van Spaanse en Italiaanse top'

01-11-2022 12:15

AZ-linksback Milos Kerkez staat er goed op bij de grote Europese clubs. Dat meldt het Spaanse Revelo.

Kerkez zou worden gevolgd door onder meer Atlético Madrid en Lazio Roma, meldt het Spaanse medium. De verdediger van AZ maakt dit seizoen een dusdanige indruk bij de Alkmaarders, dat de clubs hem nauwlettend in de gaten houden. Concreet is het nog niet. Naast Atlético en Lazio noemt Revelo ook Sevilla, Celta de Vigo én Club Brugge als mogelijke bestemmingen voor de achttienjarige Hongaar.

AZ haalde Kerkez afgelopen zomer voor twee miljoen euro van AC Milan naar Alkmaar. De Hongaar moest samen met de voor drie miljoen euro van PEC Zwolle overgenomen Mees de Wit gaan uitvechten wie de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal zou moeten gaan vervangen. Dat werd dus Kerkez. De back is inmiddels een zeer gewaardeerde kracht bij de ploeg van Pascal Jansen en maakt indruk in de Eredivisie en Europa.

De Hongaars international ligt nog tot medio 2026 vast in Alkmaar. Mocht een club hem willen overnemen, zal dat contract dus moeten worden afgekocht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!