Ajax-aanwinst teleurgesteld: 'Het niveau ligt ook nog eens veel hoger'

Ajax-aanwinst teleurgesteld: 'Het niveau ligt ook nog eens veel hoger'

07-12-2021 13:21 Laatste update: 14:25
Eredivisie 0 Reacties

Mohamed Daramy is niet tevreden over zijn eerste periode bij Ajax. De Deense buitenspeler krijgt weinig speelminuten en mag dinsdagavond tijdens het Champions League-duel met Sporting Portugal ook weer op de bank beginnen.

In het begin van het seizoen heerste er nog veel positiviteit rondom de gloednieuwe aankoop van FC Kopenhagen, nadat hij een aantal goede invalbeurten had gespeeld. De laatste paar wedstrijden dat Daramy speelde maakte hij echter minder indruk en dat resulteert in steeds minder speelminuten. Daramy stond maandagavond in de basis bij Jong Ajax, wat er op lijkt te wijzen dat hij niet zal starten in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting. Dit zal teleurstellend zijn voor de 19-jarige Deen, zeker omdat Dusan Tadic niet speelt vanwege rugklachten.

"Ik had ook niet verwacht dat ik bij Ajax meteen zou spelen", zegt Daramy in gesprek met Het Parool. "Ik heb dit bij FC Kopenhagen ook meegemaakt, toen ik als jeugdspeler voor het eerst bij de selectie kwam. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik een vaste waarde werd."

"Bij Ajax ligt het niveau ook nog eens veel hoger. Er lopen hier zo veel goede voetballers rond. Natuurlijk is het teleurstellend, maar soms gaat dat zo in voetbal", zegt een realistische Daramy. "Ik heb geen spijt van mijn transfer en ik weet wat van me wordt verwacht. Ik hoop op meer speelminuten, want ik wil het publiek zo graag laten zien wat ik kan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie