Nieuws

Ihattaren druipt ook af bij Ajax: 'Ik vrees dat het einde oefening is'

Ihattaren druipt ook af bij Ajax: 'Ik vrees dat het einde oefening is'

01-11-2022 10:42

Marco van Basten en Dick Advocaat vinden het zonde dat Mohamed Ihattaren zijn potentie niet heeft waar kunnen maken bij Ajax. Wat Van Basten betreft is de profcarrière van de middenvelder nu voorbij, Advocaat ziet het minder somber in. 

Ajax maakte maandag bekend de koopoptie op Ihattaren niet te lichten. De speler wordt van Juventus verhuurd en begon veelbelovend aan het seizoen, maar was door blessures en randzaken niet meer inzetbaar voor de Amsterdammers. Van Basten vindt het zonde voor de voetballer Mo. "Het is triest voor hem. Het is triest voor de voetballerij, want het was een benadigd speler. Alleen techniek en dat soort kwaliteiten zijn niet genoeg. Je moet je wapenen tegen alle gevaren die op de weg kunnen verschijnen. Dat heeft hij niet gedaan", stelt San Marco bij Rondo

Advocaat denkt dat de pas twintigjarige speler nog uit het dal kan kruipen. "Ik heb hem echt geweldige wedstrijden bij PSV zien spelen. Misschien kan het toch een keer omslaan. Dat hoop ik voor hem. Als je zó'n talent bent, dan is het doodzonde." Tafelgast Ronald Waterreus sluit zich aan bij Van Basten. "Hij is bij PSV, Sampdoria en Ajax niet geslaagd. Het is triest en ik hoop nog dat het goedkomt, maar het is hopen tegen beter weten in. Het is elke keer hetzelfde probleem. Ik vrees dat het einde oefening is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!