Nieuws

Japan maakt als eerste land WK-selectie bekend: 'We willen de kwartfinales halen'

Japan maakt als eerste land WK-selectie bekend: 'We willen de kwartfinales halen'

01-11-2022 10:24

Japan heeft als eerste land de definitieve selectie bekendgemaakt voor het WK in Qatar. Bondscoach Hajime Moriyasu heeft in zijn 26-koppige selectie ruimte overgehouden voor jongere spelers die gebrand zijn te presteren op het landentoernooi. 

Op een persconferentie lichtte Moriyasu zijn keuzes toe. "Ik had ook kunnen kiezen voor spelers met ervaring, maar heb dat bewust niet gedaan. Ik zet in op spelers die de brandende ambitie hebben om te slagen op het WK. Ons doel is op zijn minst de kwartfinales te halen." Ritsu Doan, voormalig speler van PSV en FC Groningen, zit in de selectie. Genki Haraguchi, actief bij Bundesliga-koploper Union Berlin, ontbreekt. 

Andere spelers met een Eredivisie-verleden die zijn opgenomen zijn Ko Itakura (FC Groningen), Maya Yoshida (VVV) en Yuta Nakayama (PEC Zwolle). Japan is ingedeeld in een groep met Duitsland, Costa Rica en Spanje. Het land kwam nooit verder dan de achtste finales, al maakte Japan het België zeer lastig in het WK van 2018. 

De selectie van Japan:

Keepers: Shuichi Gonda, Daniel Schmidt, Eiji Kawashima
Verdedigers: Hiroki Sakai, Miki Yamane, Ko Itakura, Takehiro Tomiyasu, Maya Yoshida, Shogo Taniguchi, Hiroki Ito, Yuto Nagatomo, Yuta Nakayama
Middenvelders: Junya Ito, Ritsu Doan, Wataru Endo, Hidemasa Morita, Ao Tanaka, Daichi Kamada, Takefusa Kubo, Takumi Minamino, Kaoru Mitoma, Gaku Shibasaki, Yuki Soma
Aanvallers: Daizen Maeda, Ayase Ueda, Takuma Asano

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!